0

А мериканските власти откриха отломки в понеделник следобед по време на издирването на мистериозно изчезналия изтребител F-35.

Летателният апарат беше в неизвестност. След като пилотът катапултира в неделя по време на странна „злополука“, казаха официални лица. Отломките са открити на около два часа североизточно от съвместната база Чарлстън в окръг Уилямсбърг, според прессъобщение от военната база в Южна Каролина. „Цивилните трябва да избягват района, тъй като екипът за възстановяване обезопасява полето с отломки“, казаха от военната база.

Военните не можаха официално да потвърдят, че отломките са от изчезналия самолет в понеделник вечерта. Реактивният самолет за 90 милиона долара, за който производителят Lockheed Martin се хвали, че е „най-смъртоносният и модерен изтребител в света“, изчезна, след като пилотът му остави самолета на автопилот, преди да скочи с парашут и да кацне в задния двор на къща в неделя следобед.

Но търсенето на самолета беше възпрепятствано, тъй като транспондерът - който обикновено би помогнал за намирането, се развали. Това накара военните да помолят цивилните да се включат в изриването.