1

У чен твърди, че е открил къде се намира изчезналият самолет MH370 на Малайзийските авиолинии.

НОВО 20: Преследвачи на извънземни свалили изчезналия преди 10 години малайзийски самолет?!

Машината изчезна преди повече от десетилетие. Сега Винсент Лайн, помощник изследовател в Университета на Тасмания, вярва, че наличните доказателства показват, че самолетът умишлено е бил вкаран в дълбока хиляди километри „дупка“ в Брокен Ридж на Индийския океан. Боинг 777 напусна Куала Лумпур за Пекин с 239 души на борда на 8 март 2014 г., но направи остър завой на юг и изчезна от радара.

Изчезването на самолета привлече вниманието от цял ​​свят и породи безброй конспиративни теории. Открити са само отломки от самолета. Г-н Лайн, който работи в Института за морски и антарктически изследвания към университета, оспорва теорията, че полет MH370 на малайзийските авиолинии е паднал в „неконтролирано високоскоростно гравитационно ускорено гмуркане след недостиг на гориво“. Той написа в Linkedin: „Новите доказателства променят теорията, че MH370 е паднал заради липса на гориво. Самолетът е бил засмукан на точно определено място в Индийския океан. Вътре има грапава и опасна океанска среда... с тесни стръмни страни, заобиколена от масивни хребети и други дълбоки дупки. Пълна е с фини седименти – идеално “скривалище“.

Ученият вярва, че това подкрепя теорията, че пилотът Захари Ахмад Шах умишлено е разбил самолета, тъй като той твърди, че унищожаването на самолета е подобно на тези, които е преживял полет 1549 на US Airways, когато капитан Чесли Съленбъргър участва в „контролирано разбиване“ през януари 2009 г. Предишни теории предполагаха, че 53-годишният капитан е отговорен за фаталната катастрофа при убийство-самоубийство, тъй като се твърди, че се е разделил със съпругата си.