0

Л екари останаха шокирани, след като откриха жива хлебарка в тънките черва на мъж, който се оплакваше от болки в корема.

23-годишен пациент в Индия е имал болки в стомаха, подуване на корема и затруднено храносмилане в продължение на три дни. Той отдал всички проблеми на уличната храна, след което започнала странна, продължителна болка. Лекарите извършиха преглед, в резултат на който беше открита причината за всички симптоми. Оказало се, че това е жива хлебарка, която се намира в тънките му черва, пише Indian Express.

След 10-минутна ендоскопска процедура лекарите от болница Fortis, Vasant Kunj, успешно отстраниха хлебарка - с размери 3 см. Според д-р Шубхан Ватсия, старши консултант по гастроентерология, пациентът не е знаел, че е консумирал хлебарка. „Дори ние бяхме изненадани как хлебарката успя да остане непокътната“, каза д-р Ватсия. „През последните два-три дни пациентът страдаше от лошо храносмилане и подуване на корема след хранене. По време на рутинни проверки случайно забелязахме хлебарката“, добави д-р Ватсия. След това лекарите препоръчаха горна гастроинтестинална ендоскопия, процедура, която изследва горната част на стомашно-чревния тракт, за да се открие причината за коремната болка и лошото храносмилане. Чрез тази процедура, която включва използването на ендоскоп с два канала - един за вливане на въздух и вода, а другият за всмукване на въздух - хлебарката беше отстранена.

Лекарите имат две предположения как насекомото се е озовало в тялото на мъжа. Първият е, че хлебарка може да пропълзи в гърлото му, докато спи. Второто е, че случайно го е погълнал, когато е посетил нощен пазар и е консумирал храна.