0

69-годишен свещеник почина драматично след нощ на секс и наркотици със свой колега, който оттогава е арестуван.

69-годишният британец, чието име не е назовано, е умрял, в ректората в Калмтаут, северно от Антверпен, в четвъртък, в присъствието на 60-годишния си белгийски партньор, пише Daily Mail.

Двамата взели екстази и правили секс, но британският свещеник внезапно се почувствал зле и починал, съобщиха от прокуратурата. Малко след полунощ неговият белгийски колега, идентифициран само като пастор Б., се обадил на екипите за спешна помощ, които не успели да реанимират спътника му.

„По тялото на жертвата са открити следи от наркотици“, каза Кристоф Артс от прокуратурата в Антверпен. Първоначалният тест на урината показа, че пасторът е приел екстази, но ще бъде необходима аутопсия, за да се докаже причината за смъртта.

Разследването продължава и първоначалната аутопсия не може веднага да даде убедителна информация за точната причина за смъртта, добавиха властите. 60-годишният свещеник е разпитан от следователя и е дал показания.

Прокурорът разкри само, че „някои елементи от изявлението му изискват допълнително разследване“. По-късно той беше арестуван и сега е изправен пред обвинения в „трафик на наркотици, довел до смърт“.