0

Р уските въоръжени сили завършиха вчера вечерта "освобождението на Соледар", заяви днес говорителят на министерство на отбраната на Русия генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

"На 12 януари вечерта бе завършено освобождението на град Соледар, който има важно значение за продължаването на успешните настъпателни действия на донецкото направление", каза Конашенков.

По думите на говорителя пълният контрол над Соледар дава възможност на руските сили да прекъснат снабдителната линия на украинските войски в близкия град Бахмут, след което да блокират и обкръжат разположените там украински подразделения.

Украинската армия обаче отрече да се е изтеглила от Соледар и твърди, че все още се водят "ожесточени боеве" за този малък град в Източна Украйна, който Русия по-рано обяви, че е превзела, предаде Франс прес.

"Все още се водят ожесточени боеве за Соледар" каза по украинската телевизия говорителят на Източното командване на армията Сергий Черевати. "Въоръжените сили на Украйна държат положението под контрол в много тежки условия", допълни той.