0

В Малайзия термити унищожиха спестяванията на пенсионерка за поклонение в Мека, които тя е съхранявала в картонена кутия, съобщава в.The Straits Times.

Възрастна жена скрила 30 000 малайзийски рингита (5 753,06 Евро). Тя е кътала пари с надеждата да ги използва за поклонение в Мека през 2024 г. Когато жената погледнала в кутията, установила, че спестяванията й са се превърнали в хартиен прах. Най-запазените банкноти са били съхранени в банка. Останалата част от парите, които насекомите са изяли, са били негодни за употреба.

Внукът на възрастна жена, Хайрул Азхар, публикува в социалните мрежи снимка на изядените спестявания и намекна, че на баба му не е писано да отиде в Мека. Той допълни, че от случилото се може да се извлече поука: не трябва да се държат толкова големи суми у дома.

Появи се и втори случай, от който стана ясно, че в индийския град Майаварам, Андхра Прадеш, термити са посегнали на половин милион рупии, натрупани от фермер. Те са издълбали големи дупки в купчините банкноти и са ги направили неизползваеми.