0

И стинска драма предизвика електронна цигара, след като гръмна в самолет по време на полет.

Инцидентът се е разиграл във вторник вчера при полет от остров Крит до Лондон.

Според съобщения в медиите електронна цигара е избухнала по време на полет на EasyJet, излетят от  Ираклион зе летище "Гетуик" в Лондон.

Взривът е станал, докато цигарата е била в зарядното устройство.

В самолета настъпила паника, след като отекнала експлозия и кабината започнала да се изпълва с дим.

По данни на пътниците, 236 на брой, експлозията била много силна.

Очевидци описват ужасяваща сцена, като един пътник разказа за "много голяма червена светкавица и пламък, последвани от гъст черен дим".

Пак по данни на пасажерите, паниката се разпространи бързо, като някои крещели "бомба", а други се втурнали да излизат от самолета по време на полет, информира NDTV.

Свидетел каза: „Огън и остър дим се извиха от чантата, изскачаха експлозивни звуци, димът изпълни кабината около чантата.“

Друг свидетел твърди, че британка, носеща вейп в чантата си, е била видяна да го размахва наоколо, докато димът започва да се излъчва от него, предизвиквайки широка тревога.

За щастие нито един от 236-те пътници не е получил изгаряния от взрива, избухнал малко след излитането.

Въпреки това, един пътник е получил леко изгаряне от триене, докато е излизал от самолета през евакуационната пързалка.

Службите за спешна помощ реагирали бързо на инцидента, гарантирайки безопасността на пътниците.

След задълбочено разследване властите разрешават на самолета повторно влизане, позволявайки на пътниците да приберат вещите си.

Инцидентът подчертава потенциалните рискове от носенето на литиево-йонни батерии и електронни устройства на търговски полети.

Подобен инцидент с избухнала електроника преживяват и пътниците на полет на "Луфтханза" само преди година, когато гръмва лаптоп на пътник в кабината на самолета.