0

С ърбия арестува български граждани за опит за измами със скимиращи устройства, съобщи агенция Танюг.

Българските граждани са заподозрени, че са инсталирали специални устройства на банкомат в центъра на Белград, за да събират поверителни данни за сметките и разплащателните карти на клиенти на банката. Те са спрени на граничния пункт Градина на сръбско-българската граница при опит да напуснат Сърбия.

От прокуратурата в Белград съобщават, че с бързите си действия компетентните органи са установили самоличността на българските граждани, заподозрени във фалшифициране и злоупотреба с разплащателни карти.

Заподозрените  В.ЗЗ., Г.С. и Г.Ц.Ц са изслушани в петък от прокуратурата, след което им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Посочено е, че заподозрените са извършили престъплението, за което са обвинени, във вторник вечерта. На банкомат в центъра на Белград те са поставили устройство за четене на данни от разплащателни карти, т.нар. „скимер с дълбоко вмъкване“, след това устройство за магнитни ленти и електронни чипове, както и микрокамера. Целта била нерегламентирано събиране на поверителни данни за сметки и разплащателни карти на клиенти на банката.

Всичко това е извършено с цел получаване на противозаконни имуществени облаги.