0

П родължава грозната серия от скандали в тазгодишното издание на песенния конкурс на Евровизия, който се провежда в шведския град Малмьо.
След като финландският представител излезе гол на сцената, а израелската представителка бе освиркана, този път в грозни сцени е замесен участникът от Нидерландия Joost Klein.

ШОК НА ЕВРОВИЗИЯ: Мъж пя по топки на сцената! (ВИДЕО)

Обратът в Евровизия 2024 смути меломаните, тъй като  зaлозите поставят Израел като фаворит, въпреки бойкота и отхвърлянето на песента от гласувалите.

При последния скандал пък нидерландският изпълнител беше „изтеглен“ от репетиции след „инцидент“ само часове преди финала на живо .

Инцидентът е докладван на организаторите - и на изпълнителя е казано, че няма да репетира "до второ нареждане.  EUROVISION беше хвърлен в хаос.

Изпълнителят е казал, че няма да се подготвя за утрешния финал - въпреки че има съвсем малко време до тогава.

Joost Klein не изпълни песента си Europapa, както беше планирано за петък.

В изявление до информационната агенция PA Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) казва: „В момента разследваме инцидент, за който ни беше съобщено, свързан с холандския артист. Той няма да репетира до второ нареждане. В момента нямаме повече коментари и ще актуализираме информацията своевременно.“