0

И лон Мъск, най-богатият човек на света, основател на Tesla и отскоро собственик на Twitter, е решил да празнува Хелоуин в Румъния, като за целта е наел замъка Бран в Брашов за частно парти, в което ще участват и редица други милиардери и холивудски звезди, съобщава в. "Либертатя".

Информацията е била потвърдена за изданието от източник, близък от организаторите на партито. 

Вестникът посочва, че замъкът Бран, известен още като Замъка на Дракула, е бил нает от компанията за тази нощ, когато американците празнуват Хелоуин. Предвижда се гостите да пристигнат в замъка вечерта по тъмно, тъй като не искат да бъдат забелязани, посочва цитираният източник.

Според изданието Медия Флукс сред поканените на партито са актрисата Анджелина Джоли, основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин, основателят на PayPal Питър Тийл и други приятели на милиардера, включително и румънци.

Телевизия Про ТВ съобщава, че Мъск е пристигнал вчера в Румъния, а първата му спирка е била в курорта Пояна Брашов. Там той и останалите гости от групата били посрещнати с хляб, сол и сливова ракия, а вечерта било организирано празненство с лагерен огън и румънски танци. За целта била избрана туристическа хижа в Пояна Брашов в изолиран район, където гостите пристигали с миниванове.

Подробности от събитието били разкрити, след като някои от гостите публикували снимки в социалните мрежи. Те носели костюми от сериала "Игра на тронове", а лицата им били покрити с маски или изрисувани, отбелязва телевизията.

Самият Мъск е публикувал съобщение в Туитър снощи, в което пише: "Прясно изпеченият хляб и сладкишите са една от големите радости в живота", което според изданието потвърждава присъствието му в Пояна Брашов. 

Тази вечер компанията ще се премести в замъка Бран, който според някои източници е резервиран целият за "една група американци", пише БТА.

Директорът на замъка Александру Пришку заяви, че списъкът с гостите е поверителен и че "в момента няма никаква официална информация", но отбеляза, че "няма да е за първи път, когато на наши събития присъстват известни имена без да знаем".