0

В ъздушният трафик на летище “Никола Тесла” в Белград е преустановен заради бомбени заплахи, съобщава Vijesti. 

Черногорската авиокомпания "Air Montenegro" е получила сигнал за бомба в самолет на компанията.

„Сигналът за бомбата е подаден в момента, когато самолетът е бил на земята. Самолетът се проверява от службите за сигурност на Република Сърбия, а пътниците и екипажът ще бъдат в безопасност, докато не бъдат извършени всички необходими проверки”, се казва съобщение на авиопревозвача. Безопасността на пътниците никога не е била застрашена, уверяват от компанията.

От Wizz Air също разкриха, че на полета й от Белград за Барселона е получен сигнал за бомба, поради което всички пътници и членове на екипажа са били евакуирани.

"Wizz Air потвърждава, че полет 4115 от Белград до Барселона е получил анонимна заплаха за взривно устройство на борда на самолета на 29 февруари, докато се е подготвял за излитане. Самолетът незабавно се е върнал на отдалечено място на летище Белград, където всички пътници и членовете на екипажа бяха безопасно евакуирани", се казва в изявлението авиопревозвача. 

Пътниците са транспортирани до терминала и са осигурени освежителни напитки. 

"Компетентните органи извършват всички необходими проверки и установени протоколи. Безопасността и сигурността на пътниците и екипажа е най-високият приоритет на Wizz Air", посочват още от компанията.