0

С амолет на националния авиопревозвач на Египет „ЕждиптЕър“ е извършил аварийно кацане на международното летище в Атина „Ел. Венизелос“ в събота по обяд заради лоши метеорологични условия. Четирима от временно слезлите пътници са се скрили в тоалетните на летището, за да останат в страната, но властите са ги открили и върнали обратно на борда, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ, цитирана от БТА. 

Самолетът е излетял от летището в Кайро с крайна дестинация пристанищния град Бенгази в Либия. Заради неблагоприятните метеорологични условия на летището в Бенгази обаче, след два неуспешни опита за приземяване на самолета, пилотът е поискал аварийно кацане в Атина.

На борда е имало 111 пътници и 6 членове на екипажа. След настояване от страна на управляващия пилот пътниците да слязат, докато дойде време за излитане към Бенгази, хората са влезли в летището, придружени от служители по сигурността. Те са минали през проверка за сигурност и са били отведени към чакалня на летището, където са останали до 20:00 часа, когато е започнала процедурата по качване на борда на самолета. 

По време на престоя в чакалнята четирима от пътниците се опитали да се скрият в тоалетните, за да останат в страната. Те обаче били забелязани от полицейските служители и били отведени обратно на самолета. 

Един от чакащите пътници е поискал медицинска помощ, която му е била оказана от представители на здравния център на атинското летище, след което и той се качил.

Самолетът излетял за Бенгази в 21:05 часа снощи, след като екипажът бил сменен.