0

Ф ренският президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит бяха гости на бляскава гала в Стокхолм по покана на кралското семейство. Снимките от пищната вечеря предизвикаха буря в социалните мрежи – докато Макрон вечеря в дворец, протестиращите фермери ядат и нощуват на магистралата.

На кадри от официалното събитие се виждат официално облечените Еманюел и Бриджит Макрон, които седят редом до кралското семейство на Швеция. 

Всички те се радват на страхотна и богата вечеря, която включва и много френски ястия за гостите. 

След появата на снимките потребителите в социалните мрежи буквално избухнаха. Много от тях започнаха да споделят кадри за сравнение – какво прави Макрон в момента и какво се случва във Франция.

"Френският президент Макрон се наслаждава на богата кралска вечеря. Междувременно фермери блокират Париж, за да протестират срещу разрушителните климатични закони, които ще навредят на индустрията. Елитът ще яде най-финото месо докато ви казва, че трябва да ядете насекоми", пише един потребител онлайн.

"Докато Макрон и жена му се наслаждават на „пищна гала вечеря“ в двореца в Стокхолм, фермерите пекоха наденици на открит огън на средата на магистралата край Париж", пише друг потребител.

Много припомнят, че визитата на френския президент в Швеция е "спонсорирана с парите на данъкоплатците".

"Докато фермерите се мобилизират, Макрон вечеря с кралските особи на Европа. Това не е скъсване на връзката с реалността. Това е политическо желание да покаже, че не го е грижа за френския народ“, коментира френският депутат Антоан Льомен онлайн. Някои припомниха и известната фраза на Мария Антоанета "Като няма хляб, да ядат пасти".