0

К ейт Мидълтън продължава да върви по стъпките на кралица Елизабет, като този път взима пример от модната ѝ колекция.

Новата принцеса на Уелс се присъедини към съпруга си принц Уилям, крал Чарлз, кралица Камила и още членове на кралското семейство за обеден прием в Бъкингамския дворец. Всички те бяха домакини на генерал-губернатори от нациите от Британската общност, които пристигнаха в Лондон за държавното погребение на Елизабет II този понеделник.

40-годишната Кейт отдаде почит на покойния монарх, носейки нейно емблематично бижу. Принцесата избра тройната перлена огърлица, която принадлежеше на кралицата до нейната кончина. Елизабет почти не излизаше без бижуто, като перлите са едни от любимите ѝ аксесоари, носени върху дрехи, чанти и дори обувки. „Тя не се интересуваше от материални неща. Носеше едни и същи перли всеки ден“, казва един от асистентите на кралицата.

Мидълтън също така носеше и обеци от перли и диаманти, които също са били част от колекцията на кралицата. Всъщност, това е четвъртият път, в който бижуто става част от визията на принцесата. Елизабет носи обеците на Сребърния си юбилей през 1977 година.

 

Първият път, в който те се появиха върху ушите на Кейт, беше през 2016 година, когато тя замина за Нидерландия за първото си самостоятелно пътуване като кралска особа. Преди няколко дни принцесата ги извади от кутията си за бижута, за да ги носи при посрещането на ковчега на кралицата в Бъкингамския дворец. На 16 септември, за да се срещне с военни от Британската общност, Кейт отново избра диамантените обеци.

В друг знак на почит към покойната кралица, съпругата на принц Уилям носи брошка, която преди това е принадлежала на монарха. Бижуто бе избрано за събитие в Уестминстър Хол. Диамантено-перлената брошка е носена от Елизабет на посещение в Сеул през април 1999 година.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)