0

П омощник-секретарят по здравеопазването към Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ Рейчъл Ливайн обеща, че медицинската смяна на пола на децата скоро ще бъде нормализирана.

Ливайн, която е транссексуална, похвали действията в страната по „утвърждаване на пола“ на сесията на Pediatric Grand Rounds в Детския медицински център на Кънектикът в Хартфорд. Тя беше поканена да говори на събитието относно закона за родителските права във Флорида в образованието и политическите последици от операцията за смяна на пола, която се извършва в детските болници.

Ливайн каза също, че политиката, насочена към непълнолетни, които искат да си сменят пола, се радва на голяма подкрепа от администрацията на Байдън.

Политиката на демократите за смяна на пола на децата среща яростен отпор от някои лекари в САЩ, които са категорични, че смяната на пола на непълнолетни е нездравословно. Редица експерти заявиха, че не е морално Ливайн, като член на управляващото правителство, да насърчава смяна на пола на деца, както и че интервенцията и хормоните, които се приемат, могат да доведат до непоправими физически и емоционални щети.