0

У веселителният парк „Дисниленд“ в китайския град Шанхай внезапно затвори, заради случай на COVID-19, оставяйки посетители блокирани вътре, съобщава „New York Post”.

Управата на парка обяви, че незабавно ще затвори главния тематичен парк и околните райони, включително търговската му улица, до второ нареждане, за да се съобрази със строгите китайски COVID ограничения.

Всички посетители бяха принудени да останат вътре, докато не бъдат тествани за COVID-19 и не дадат отрицателен резултат. „Дисниленд“ паркът добави на уебсайта си, че забранява на хората да влизат или излизат и че всички гости в мястото ще трябва да изчакат резултатите от тестовете си, преди да могат да напуснат.

Всеки, който е посетил парка след 27 октомври, ще трябва да се тества за COVID-19 три пъти за три дни, казаха от парка и добавиха, че двата хотела в курорта ще останат отворени.

След неприятната случка управата на съоръжението реши да компенсира гостите си, като им позволи да си изберат дата за посещение през следващите шест месеца, която ще е за сметка на парка.