0

М илиардерът и собственикът на социалната мрежа "Екс" Илон Мъск се подигра на украинския президент Володимир Зеленски. Мъск публикува ироничен фотомонтаж, на който е показан напрегнатият Володимир Зеленски, като надпис към монтаж гласи: "когато са минали пет минути, а ти още не си поискал милиарди долари помощ". 

Публикацията на Мъск е във връзка с исканията на украинския президент за оказване на военна и финансова помощ от страна на западните съюзници на Украйна.

В Киев публикацията не бе посрещната с възторг. "Всяко мълчание или всяка ирония по отношение на Украйна днес е директно окуражаване на руската пропаганда, която оправдава насилието и разрушенията", заяви Михайло Подоляк, съветник на президента Зеленски.

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук също коментира публикацията на Мъск, като направи иронична забележка, че милиардерът се "е опитал да превземе Космоса", но се е посрамил "за пет минути", предаде БТА.

Според Франс прес Стефанчук с изказването си намеква за провала с ракетата на Мъск "Старшип", която експлодира при първото си изстрелване през април - изстрелване, което въпреки това Мъск оцени като "невероятен" първи тестови полет, припомня АФП.