0

Р азположена в бивша военна база, дълбоко в планинската верига Блек Хилс в Южна Дакота, компания продава места в бункери за деня Страшния съд. Агенцията за недвижими имоти на име Vivos е подготвила 575 готови за катастрофа помещения, които се стреми да продаде на цена от 55 000 долара на брой, пише Metro.

За разлика от повечето планове за бягство от Армагедон, които са насочени към милиардерите и свръхбогатите хора от обществото, Vivos твърдят, че са насочени към всички купувачи, които са наясно, че светът се приближава към своя край и искат да бъдат подготвени за това, което може да се случи.

Според компанията 575-те бункера са в състояние да поберат до 10 000 души и са оборудвани със всичко необходимо, за да могат обитателите им да стоят скрити под земята. „Нашите членове не са нито „подготвени“, нито „един процент от елита“, а по-скоро добре образовани, средностатистически хора с голяма осведоменост за текущите глобални събития и чувство за отговорност, знаейки, че трябва да се грижат и защитават семействата си по време на тези потенциално катастрофални времена“, каза изпълнителният директор на Vivos Данте Вичино.

Най-малкият от бункерите предлага четири двойни стаи, двойна спалня и една баня. Междувременно най-големият бункер разполага с осем единични спални и три бани. Преди трансформацията бункерите са били използвани за съхранение на бомби и боеприпаси между 1942 и 1967 г.