0

"Продължавай да танцуваш", написа бившата ръководителка на дипломацията на САЩ Хилъри Клинтън на финландската премиерка Сана Марин, чийто вкус към купоните породи полемика по света, предаде Франс прес.

Клинтън публикува в "Туитър" снимка, на която танцува с вдигнати ръце. Тя е заснета през 2012 г. в колумбийския град Картахена. "Ето ме в Картахена, където бях за среща по времето, когато бях държавен секретар. Продължавай да танцуваш, Сана Марин", написа тя.

Тридесет и шест годишната Сана Марин отговори бързо с емотикон с формата на сърце. Най-младата министър-председателка в света стана обект на полемика, след като в социалните мрежи се появиха видеа, на която танцува с приятели. Още по-бурни реакции предизвика снимка, на която две жени си вдигат горнищата на купон, организиран през юли в резиденцията ѝ. Това накара Марин да се извини.

Седемдесет и четири годишната Клинтън ръководи американската дипломация от 2009 до 2013 г. по времето на Барак Обама. Тя бе победена в изборите за президент през 2016 г. от Доналд Тръмп. Освен това Клинтън е бивша сенаторка и бивша първа дама на САЩ.