0

Е дна от най-големите холивудски агентки се оттегля от ръководните си роли, след като беше подложена на критики за това, че нарече войната Израел действията на Израел срещу „Хамас“ в Ивицата Газа „геноцид“ в социалните мрежи.

Маха Дахил, която е работила с известни личности, включително Том Круз, Рийз Уидърспуун, Натали Портман, Ава ДюВерней и Ан Хатауей, се оттегли от вътрешния борд на Creative Artists Agency след негативни реакции на нейните публикации, съобщи Los Angeles Times.

В неделя CAA потвърди, че Дахил също ще се откаже за известно време от позицията си на съръководител на отдела за филми.



Миналата седмица Дахил сряда публикува история в Instagram, в която написа „Вие знаете кой подкрепя геноцида“. Тя сподели втора снимка с надпис: „Какво по-сърцераздирателно от това да станеш свидетел на геноцид? Свидетели сме на отричането, че се случва геноцид“.

По-късно Дахил изтри историите и каза пред Variety: „Направих грешка с повторна публикация в моята история в Instagram, която използва обиден език. Подобно на толкова много от нас, аз съм потресена от случващото се и се гордея, че съм на страната на човечеството и мира. Много съм благодарна на еврейските ми приятели и колеги, които ми показаха грешката и ме образоваха допълнително“.