1

У чителка от Мисури е обвинена, че е правила секс с 16-годишен ученичк, докато други ученици са гледали – като бащата на момчето също е изправен пред обвинение за престъпление, тъй като не е направил нищо, за да спре смущаващата връзка, пише New York Post.

Учителката по математика в гимназията Laquey Хейли Клифтън-Кармак беше задържана, след като властите получиха инфомация, че ще се опита да избяга в друг щат, за да избегне правосъдието. Твърденията за сексуални престъпления, извършени от Клифтън-Кармак, се появиха за първи път на 7 декември 2023 г. Съученик на момчето съобщил за предполагаемата незаконна връзка на полицейски служител, който отговаря за безопасността в училището, който незабавно се свързал с шерифския отдел на окръг Пуласки, показват съдебните документи. След това свидетелят се срещнал със служители на реда, на които показал снимки на свой съученик с драскотини по гърба. Свидетелят твърди, че „драскотините са от Хейли и са направени по време на секс“.

След като на 22 декември е издадена заповед за достъп до телефона на преподавателката, полицията открила текстови съобщения, които показват предполагаема връзка между 16-годишния ученик и преподавателката. След ареста Хейли е обвинена в първа степен застрашаване на благосъстоянието на дете, втора степен изнасилване, сексуален контакт с ученик и четвърта степен малтретиране на дете. Нейната гаранция е определена на 250 000 долара.