0

К овчегът с тленните останки на кралица Елизабет II пристигна в Бъкингамския дворец.  Крал Чарлз III, принцеса Ан, принц Едуард, принц Андрю и внуците на кралицата се намират в кралската резиденция. Ковчегът беше посрещнат с аплодисменти от хората, които чакаха с часове под дъжда, за да зърнат покойния монарх

Цялото движение по пътя беше спряно, а по тротоарите се бяха събрали стотици хиляди хора, които да отдадат последна почит към кралицата.

По-рано ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет Втора отпътува от Единбург за Лондон. Ковчегът беше съпроводен от дъщерята на покойната кралица - принцеса Ан.

„Имах късмета да споделя последните 24 часа от живота на моята най-скъпа майка. За мен беше чест и привилегия да я придружа в последните й пътувания. Да стана свидетел на любовта и уважението, показани от толкова много хора по време на тези пътувания, беше едновременно смиряващо и възвисяващо”, каза принцеса Ан. 

Тленните останки на кралицата бяха ескортирани от катедралата "Сейнт Джайлс" до летището в Единбург по-рано днес.

Въпреки дъждовното време все повече хора се събират пред двореца в очакване на пристигането на корежа с тленните останки на Елизабет Втора. От сряда започва 4-дневно поклонение пред тленните останки на Елизабет Втора в Уестминстър.