0

Ж ивотът на Лиса Мари Пресли ще бъде почетен по време на публична панихида в имението Грейсланд. Дъщерята на Елвис Пресли почина в четвъртък, 12 януари, на 54-годишна възраст.

„Райли, Харпър, Финли и Присила са благодарни за подкрепата, съчувствието и любовта към тяхната любима Лиса Мари. Обществената мемориална служба ще се проведе на предната морава на Грейсланд в 9:00 сутринта в неделя, 22 януари в Мемфис. Вместо цветя, моля направете дарение за благотворителната фондация на Елвис Пресли“, се казва в изявление на опечаленото семейство.

Гробът на Краля на рока Елвис Пресли се намира в Грейсланд, там е погребан и покойния син на Лиса Мари - Бенджамин Киоу.

Лиса Мари почина в болница в Лос Анджелис в четвъртък. „Присила Пресли и нейното семейство са шокирани и съсипани от трагичната смърт на тяхната любима Лиса Мари“, каза представител на Присила в изявление за Fox News. „Те са много благодарни за подкрепата, любовта и молитвите на всички и молят за уединение в този много труден момент.“

Докато Лиса Мари живееше в Южна Калифорния, тя често посещаваше Мемфис и беше в Грейсланд на 8 януари, за да отбележи 88-та годишнина от рождението на своя баща.

Елвис живее в Грейсланд от 26 юни 1957 г. до смъртта си на 16 август 1977 г.

Последната публична изява на Лиса Мари е заедно с майка й Присила на връчването на наградите Златен глобус. На церемонията Остин Бътлър спечели приз за главна мъжка роля, за превъплъщението си в образа на Елвис Пресли в биографичния филм на Баз Лурман „Елвис“.

„Вечно ще съм благодарен за времето, в което имах късмета да бъда близо до нейната ярка светлина и завинаги ще ценя тихите моменти, които споделихме. Нейната топлина, нейната любов и нейната автентичност винаги ще се помнят.“, заяви Остин Бътлър в изявление за медиите.

Лиса Мари беше единственото дете на Елвис и Присила. Тя има има дъщеря Райли Киоу от първия си брак с Дани Киоу и е майка на 14-годишните близначки Харпър и Финли Локууд от бившия си съпруг Майкъл Локууд.

Синът й Бенджамин Киоу се самоуби през юли 2020 г. на 27-годишна възраст.