0

В ладимир Путин е „отдавна мъртъв“ и негови двойници се използват от десетилетия, твърди правнукът на на бившия съветски лидер Йосиф Сталин.

Яков Джугашвили, който е тясно ангажиран с руската политика, вярва, че Путин най-вероятно мъртъв и е заменен от актьори, „използвани от хората, които са завзели властта“ в Кремъл. Джугашвили, който работи като художник, твърди, че Путин не е бил на среща от много години. Говорейки ексклузивно пред The Sun, 51-годишният Яков каза: „Путин отдавна е изчезнал и вместо него неизвестни и неизбрани от никого лица, са завзели властта в Кремъл и използват двойници, които приличат на Путин“.

„Образът на истинския Путин не съвпада с лицето, което гледаме от 2002 г. насам. Също така сегашният Путин не се държи като високопоставена авторитетна фигура. Много вероятно е истинският Путин да е мъртъв“, заключи той.

Джугашвили твърди още, че войната в Украйна няма подкрепата на руския народ - който според него заслужава да има лидер, когото може свободно да управлява, а не да бъде притискан от други хора. „Демокрацията е просто начин за формиране на държавната власт чрез избори. Има ли гаранция, че те ще служат на обществото, след като бъдат избрани? Абсолютно не“, каза още Яков.

Джугашвили е син на Евгений Джугашвили и внук на Яков Йосифович Джугашвили - най-големият син на Сталин, който умира по време на Втората световна война.