0

Г лавният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг се извини на родители на онлайн изслушване в Сената за безопасност на децата, които казват, че Instagram е допринесъл за самоубийството или експлоатацията на децата им.

"Съжалявам за всичко, през което сте преминали", каза Зукърбърг, след като сенатор Джош Хоули, R-Mo. настоя да се извини на родителите директно. „Ужасно е. Никой не трябва да преминава през нещата, от които са страдали семействата ви.“ Това каза по време на изслушване на съдебната комисия на Сената, наречено „Големите технологии и онлайн сексуалната експлоатация на деца“, където законодателите критикуваха Зукърбърг и изпълнителните директори на TikTok, Discord, X и Snap.

Родителите вдигнаха снимки на децата си, докато сенаторите разпитваха изпълнителните директори. Мнозина също носеха сини панделки, които гласят „СТОП на вредите онлайн!“. 

След като се извини, главният изпълнителен директор каза на родителите още, че се инвестира в сигурността на мрежата, за да не стават децата жертви на сексуални или каквито и да било посегателства.