0

П редполагаем канибал беше арестуван, след като минал през няколко държави в Европа с „подозрително месо“ в куфара си, за което се смята, че е останките на жертвата му, предава „Sun”.

25-годишният Беголеа Мендес Фернандеш беше задържан на летището в Лисабон. Той стигнал до постугалската столица от Амстердам, където трябвало да се прехвърли на самолет за родната си Бразилия. Заподозреният напуснал Нидерландия само часове след като 21-годишният Алън Лопес е намерен мъртъв в семейния си дом.

Полицията хванала Фернандеш облечен в окървавени дрехи и подозрително месо, опаковано в багажа му. Съдържанието на куфара - за което детективите се опасяват, че може да е човешко – е изпратено за анализи в специализирана лаборатория.

Предполагаемият канибал първоначално бил задържан по подозрение, че пътува с фалшиви документи, след като служители на граничния контрол поставили под въпрос италианската му лична карта.

Тогава ченгетата открили, че Фернандеш е издирван във връзка с убийството в Амстердам, извършено предишния ден.

Разследващите смятат, че той е убил Лопес в неделя вечерта в дома му. Нидерландската полиция потвърди, че Лопес е бил жертва на "сериозно престъпление с насилие".