0

Б ългарското посолство в Лондон предупреди за очаквано влошаване на времето на Острова.

Очакват се силни бури, проливни дъждове и обилен сняг. Възможни са сериозни проблеми с трафика и тока, има и опасност от наводнения. Съветът е при възможност да се ограничи пътуването във Великобритания, а ако все пак се налага - да се следи внимателно прогнозата и разписанията на транспорта. 

Повече от 100 предупреждения за наводнения бяха издадени в различни части на Обединеното кралство с пристигането на бурята "Герит". Сериозно пострадаха транспортните връзки, информира БНР.

Очаква се Западен и Източен Мидландс да бъдат най-потърпевши от покачвавнето на нивото на реките. Пътуващите бяха предупредени за сериозни закъснения след коледните празници заради тежките условия. 

Бурята "Герит" нахлу със силни ветрове и проливни дъждове над Британските острови днес. 

Предупредителен жълт код за вятър и дъжд е издаден в цялото Обедиено кралство. В Ирландия има райони с оранжев код за вятър. Най-малко 18 полета на „Бритиш еъруейз“ от и до летище „Хийтроу“ са анулирани до момента заради бурята. Отменени са влакове. 

На пристанище Дувър се чака повече от три часа от нормалното не само заради лошото време, но и заради големия поток от пътници. Трудно е движението по пътищата, особено в Шотландия, където вали и сняг. 

Гари и пътища в Шотландия са наводнени. Има населени места с прекъснато електрозахранване. Няколко парка в северозападен Лондон бяха затворени превантивно поради опасения от падащи клони.

Възможни са сериозни проблеми с трафика и тока