0

Ж ена забрави 30 години от живота си след силно главоболие. 

60-годишната американка Ким Деникола стана жертва на това сюрреалистично преживяване, след като през 2018 г. установява, че е загубила спомените си от последните три десетилетия след силно главоболие. Станало ясно, че тя не е в състояние да си спомни важни събития от живота си, като например брака, майчинството и съкровените моменти със семейството и приятелите след 30-годишна възраст.  

Изпитанието на Деникола започва с внезапно и силно главоболие на 56-годишна възраст. Тя изгубила съзнание и се събудила в болница, където изненадващо съобщила на лекарите, че не е била омъжена и няма деца, което било напълно невярна информация. 

Деникола забравя технологичния напредък, политическите промени и дори ерата на новите компютри.

Ким Деникола

 Ким Деникола
twitter

Диагностицирана от лекарите с обширна амнезия, официално наричана глобална амнезия, състоянието на Деникола озадачава медицинските специалисти. Въпреки строгите тестове, проведени през 2018 г., причината за амнезията ѝ остава неразгадана. 60-годишната Деникола все още няма представа за липсващите 30 години от живота си, а лекарите изразяват несигурност относно евентуалното възстановяване на паметта й.

Преди коварната болест да я застигне, Деникола си е водила дневник. Тя споделя, че докато го чете сякаш проследява нечий чужд живот. Не всеки спомен е описан, тъй като Деникола признава, че е скъсала много от страниците в него. Въпреки предизвикателствата, жената намира утеха в развиването на нови интереси и хобита, преоткривайки нещата, които обича, и постепенно продължила напред. Устойчивостта ѝ проличава, когато изразява сърдечното си желание да събере цялото си семейство под един покрив, подчертавайки значението на общите празници въпреки изгубените години.

Предвид необикновеното пътуване през загубата на паметта, историята на Ким Деникола служи като свидетелство за способността на човешкия дух да се адаптира, да преодолява и да намира радост въпреки тежките предизвикателства. 

* Източник: The Times of India/vesti.bg