0

Н а централната гара в Хамбург млад мъж реши да се наслади на джойнт рано сутринта, но изобщо не разбра, че се намира точно пред полицейския участък.

Говорител на силите на реда в Хамбург каза, че 20-годишният младеж спокойно е пушил марихуана рано сутринта в неделя около 3:50 сутринта пред входа на Федералната полиция. 

Силната миризма на канабис веднага се разнесла в полицейския участък и била усетена от няколко от дежурните рано сутринта в неделя. Следаватели тръгнали по дирята на дима и точно отпред при охраната открили блажено дърпащия от цигарата младеж.

По думите на развеселените полицаи, цитирани от „Шпигел“, младокът не показал радост при вида на служителите на реда. Разкаян, 20-годишният младеж веднага загасил фаса и дори доброволно предал на полицията още един пакет с трева.

Срещу обвиняемия, германски гражданин, е образувано наказателно производство, като той е трябвало да напусне полицейското управление с празни от дрога джобове.

Направеният тест за алкохол показал доста солидна глътка – 1,35 промила в издишания въздух.

След съответните процедури срещу сам кацналия на мушката германец, полицаите го дадоха за пример: „Доста необичайно, но много приятно: младият мъж съжаляваше за престъпното си деяние и се отнасяше много разбиращо към федералната полиция“, се казва в прессъобщението.

Притежаването на канабис е забранено съгласно действащото законодателство, но федералното правителство вече се е съгласило да легализира консумацията на канабис - със сериозни ограничения.

Според проекта на възрастните е разрешено да притежават максимум 25 грама за собствена консумация. 

Предложеният закон първоначално не предвижда специални магазини за покупка на канабис. Предстои тестов период в определени райони на страната.