0

Р ъководителят на групировката "Вагнер" Евгений Пригожин е загинал в самолетна катастрофа, съобщи ТАСС. Бизнес самолет с общо 10 души на борда се разби в руската Тверска област, като всички пасажери са загинали, съобщи руското министерство на извънредните ситуации, цитирано от ТАСС.

Към този час са намерени 8 тела на мястото на инцидента. Губернаторът на Тверска област Игор Руденя е взел под личен контрол въпроса със самолетната катастрофа. Все още се чака и официално потвърждение или опровержение дали Пригожин е сред загиналите.

"Самолетът Embraer е пътувал от "Шереметиево" за Санкт Петербург. На борда са се намирали трима пилоти и седем пасажери. Всичките хора на борда са загинали", каза източник на ТАСС. Самолетът е бил във въздуха около 30 минути, преди да се разбие. Самолетът се е разбил близо до населеното място Куженкино. 

ЕСКАЛАЦИЯ: Дъжд от куршуми между "Вагнер" и Кремъл

ТАСС съобщава, че в списъка с пасажерите на самолета фигурира името на руския наемнически предводител Евгений Пригожин. Във връзка с катастрофата е започнало разследване.

Канали в Telegram, свързани с групировката "Вагнер", посочват, че самолетът е бил свален от руската противовъздушна отбрана в Тверска област.

СЛЕД БУНТА НА ПРИГОЖИН: Путин се разлюти, обеща сурови наказания за метежниците

През юни месец, Евгений Пригожин, заедно с бойците на "Вагнер", оглави неуспешен въоръжен метеж, но той спря поход към Москва с мотива да не се пролива руска кръв.. След това той за кратко време беше в Полша, където се намираха и част от бойците на "Вагнер", които той ръководеше.

РУСИЯ ПРЕД ПРЕВРАТ? Бойците на "Вагнер" настъпват към Москва, свалиха военен хеликоптер