0

Б ританският престолонаследник принц Уилям обеща, че ще почете паметта на покойната си баба, кралица Елизабет Втора, като работи в подкрепа на баща си, крал Чарлз Трети, предаде Ройтерс.

"Баба ми беше известна с изказването си, че тъгата е цената, която плащаме за любовта", заяви принцът в емоционално изявление. "Цялата тъга, която ще усетим през идните седмици, ще бъде свидетелство за любовта, която изпитвахме към нашата изключителна кралица".

"Ще почета паметта ѝ, като подкрепям баща си, краля, по всички достъпни ми начини", добави принц Уилям.

Принц Хари и съпругата му Меган, херцогинята на Съсекс, разгледаха цветята, оставени от британците в чест на покойната кралица Елизабет Втора в компанията на принц Уилям и съпругата му Кейт, принцесата на Уелс, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата принцове и съпругите им отделиха време да разгледат букетите, преди да помахат на събралите се британци, които се притиснаха срещу пътните бариери пред портите на замъка Уиндзор. И четиримата бяха забелязани да се ръкуват и да говорят със събралите се хора.

Това бе първата публична поява на двете двойки след смъртта на кралицата 8-ми септември.

Отношенията между двамата синове на новия крал Чарлз Трети бяха обтегнати след като Хари и Меган се преместиха да живеят в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Погребението на кралицата е насрочено за 19 септември, съобщи Бъкингамският дворец.

Великобритания си казва последно сбогом с Елизабет II на 19 септември