0

В града на любовта, с отминалите олимпийски ограничения от ерата на пандемията, Париж 2024 отново насърчава любовта сред спортистите. Около 300 000 презерватива ще бъдат налични в олимпийското село - за по два на човек за всеки ден от игрите.

Sky News се присъедини към ръководителите на Игрите при инспекциите на олимпийското село, което ще посрещне 9000 спортисти през юли. "В квартирата ни показаха изненадващата рамка на леглото - картон. Достатъчно здрав, очевидно, за да поддържа 250 кг олимпиец - или олимпийци. И ни казаха, че 300 000 презерватива ще бъдат налични в олимпийското село - достатъчно за всеки ден от игрите", разкри медията.

И докато френската традиционна кухня е изключена от менюто в селото, ще има много, за да се гарантира, че спортистите са добре нахранени и освежени. „Няма шампанско в олимпийското село, разбира се, но те могат да си го набавят от всеки магазин в Париж. Ще имаме повече от 350 метра бюфет с храна от цял свят сме сигурни, че спортистите ще бъдат много щастливи. Разнообразието ще отговори на нуждите на спортистите за тяхното хранене и тяхното представяне“, обясниха организаторите.