0

О снователят на Telegram беше освободен от ареста в Париж. Той е пуснат срещу гаранция от 5 милиона евро и забрана да напуска Франция, съобщиха от прокуратурата. Дуров също така ще трябва да се подписва в съд два пъти седмично, за да доказва местонахождението си.

ПАДНА В КАПАНА: Макрон лично подмамил Дуров в Париж, за да го арестуват?!

Междувременно французинът беше застигнат от нови проблеми. Жена на има Ирина Болгар, заяви в интервю за КП-Санкт Петербург за първи път заяви, че е майка на три от неговите деца и че е завела дело в швейцарски съд, обвинявайки Дуров във физическо насилие над един от наследниците им. Болгар твърди, че делото е заведено няколко месеца след като Дуров е спрял да плаща издръжка в размер на 150 хиляди евро. Според Forbes жената скоро е завела друго дело, свързано с попечителство над дете.

Съдът в Женева първоначално отказа да разгледа делото, тъй като заведено повече от три месеца след последния предполагаем инцидент на насилие, споменат от Болгар. Въпреки това, след обжалване през май 2023 г., процесът беше разрешен да продължи през октомври същата година, съобщава от Forbes.

Документите на Болгар твърдят, че от 2021 до 2022 г. Дуров пет пъти е упражнил насилие срещу най-малкия си син. Тя твърди, че това се е отразило сериозно на здравето на момчето, което е диагностицирано с мозъчно сътресение и проблеми със съня. За доказателство на думите си тя предостави препис от кореспонденцията им за ноември 2021 г., както и медицинско заключение от април 2023 г., потвърждаващо наличието на тревожност и нарушения на съня у детето.

Представителят на Павел Дуров отказа да коментира ситуацията. В същото време защитата на Болгар потвърди наличието на гражданско производство, но отказа да разкрие подробности. Адвокатът добави, че Дуров не е оспорил прехвърлянето на попечителството над децата на Болгар.

В началото на август Ирина Болгар публикува в социалните мрежи първата си семейна снимка с Павел Дуров. Снимката е запечатала момента на празнуването на рождения ден на средния им син Даниел през януари 2020 г. в българския апартамент в Женева.