0

П роблемите на „Боинг“ нямат край. Наред със зачестилите инциденти със самолети компанията е изправена пред много голямо предизвикателство. Двама космонавти не могат да се върнат на Земята и са заложници на Международната космическа станция.

Астронавтите на НАСА достигат МКС с космическия апарат на „Боинг“ Старлайнър. Поради технически причини престоят им на борда на станцията е удължен, докато инженери на земята се мъчат да решат проблемите.

Космонавтите Съни Уилямс и Бъч Уилмор пристигнаха на космическата станция на 6 юни. НАСА първоначално прогнозираше, че престоят им ще продължи около седмица.

Течове на хелий не позволяват двамата да завършат мисията си и да се върнат безопасно на Земята. Най-новата информация на НАСА разкрива, че те ще се завърнат не по-рано от 26 юни.

Космическият апарат на „Боинг“ в момента е прикрепен към Международната космическа станция.

Не е необичайно астронавтите неочаквано да удължат престоя си на борда на космическата станция - с дни, седмици или дори месеци. НАСА също съобщи, че Старлайнър може да прекара до 45 дни в орбиталната лаборатория, ако е необходимо.