0

О бидни послания, нападения на улицата, повтарящи се вандалски прояви и видео, на което преследвача е уловен от камерите за видеонаблюдение, да хвърля камъни по прозорците на бившата си, маскиран като призрак. Жената е подложена на тормоз от страна на екслюбовника си в продължение на месеци. 

Това е 48-годишен мъж от италианския град  Галиполи, който не може да преживее раздялата. 

Видеото с “терориста”, маскиран като призрак, бе публикувано от дъщерята на жертвата и предизвика истерия в нета. Възмутени потребители на социалните мрежи коментират, че историята може да завърши зле, ако властите не се намесят. 

Щерката разказа за мъките, които е била принудена да преживее заедно с майка си. Последната атака на зарязания Ромео е от нощта между 8 и 9 февруари и е заснета от камера. На кадрите се вижда внезапната поява на мъж, покрит с бял чаршаф. Лицето му се вижда, но момичето е сигурно - под маскировката се крие преследвачът на майка й. На клипът е заснет въпросният призрак, който хвърля камък по прозореца на бившата си. 

“Майка ми е жертва на преследване, заплахи и клевети, лишена от свободата си, поради връзка, която приключи и любов, която не беше споделена. Правосъдието е бавно, но аз не губя надежда”, пише момичето и добавя, че заради прикритието си мъжът не може да бъде обвинен в престъпление. 

Изповедта на момичето предизвика бурни реакции и след безброй подадени жалби, съдът взе първата мярка срещу мъчителя, като му наложи ограничителна заповед.