0

П резидентът Владимир Путин с нова иновация за стимул на родно производство за сметка на американските гиганти, който се изтеглиха от руската страна.

Господарят на "Кремъл" намери заместитал на най-популярната напитка в света "Кока-кола".

Путин да възложи на министъра на земеделието Дмитрий Патрушев да развие производството на местната напитка Иван Чай. Държавният глава е сигурен, че една зеленчукова напитка е много по-здравословна от "някаква кока-кола, където има само химия", предаде ТАСС.

На форума на ASI „Силни идеи за новите времена“ Александър Хлинов от Съюза на производителите на Иван чай се обърна към Путин и предложи да се развие производството на тази традиционна напитка в Русия. "Наистина със сигурност е по-полезна от всяка кока-кола, има само химия", съгласи се президентът. 

Според Министерството на земеделието включването на върбовия чай в списъка на селскостопанските продукти "ще отвори достъп на неговите производители до всички мерки за държавно подпомагане, използвани от производителите на растения у нас". Напитка, приготвена от чай от върба, е в състояние да "премести" чая и кафето и да заеме достойното си място по рафтовете на магазините и в потребителската кошница, смятат от ведомството.