0

П рофесор от Колежа по наказателно правосъдие "Джон Джей" в университета в Ню Йорк, който беше замесен в предполагаема търговия с наркотици и секс скандал със студенти, ще се върне в класната стая следващата година, предава New York Post.

През 2019 г. президентът на Джон Джей Карол Мейсън обяви планове да уволни ветерана професор по антропология Рик Къртис и двама други академици след разследване, което разкри, че членовете на факултета са управлявали леговище на поквара, известно като „Блатото“ в училищния кампус в Мидтаун, където са употребявали и продавали наркотици и са участвали в неподходящо сексуално поведение с ученици.

Но в решение от 85 страници съдия постанови, че въпреки „безразсъдното и рисково поведение“ на Къртис, професорът трябва да продължи да оформя умовете на бъдещите борци с престъпността.

Сред многото обвинения срещу професора е, че е студенти хероин и марихуана. Къртис също така е говорил със свои студенти, използвайки женомразки и сексуален език, който е бил неподходящ и не е спазвал университетската политика по отношение на докладването на оплаквания за предполагаем сексуален тормоз срещу други преподаватели.