0

П ълен с туристи автобус, пътуващ към популярна природна забележителност в автономната област Астурия в Северна Испания, се преобърна и падна днес от планински път, в резултат на което няколко души бяха сериозно ранени, предаде Ройтерс, като се позова на службите за спешна помощ.

Шофьорът и 48 пътници са били в автобуса, когато той се отклонил от пътя по неизвестни засега причини, каза говорител на аварийните служби.

Пожарникари продължават да работят на мястото на инцидента край град Кангас де Онис в Астурия. Няма заклещени в превозното средство хора, се казва в изявлението. Според двама свидетели, цитирани в изявлението, автобусът се преобърнал два пъти и паднал на една страна.

Говорител на полицията каза, че общо десет души са закарани в болница, седем от които имат сериозни наранявания, въпреки че състоянието на останалите пътници все още не е известно.

Според говорител на службите за спешна още не е известен точният брой на ранените. Две жени са били откарани в различни болници с хеликоптер. Няма подробности за националността на пътниците.