0

М ъж беше заловен при опит да пренесе повече от 100 живи змии в континентален Китай, като ги натъпка в панталоните си, според митническите власти на страната.

Неназованият пътник бил спрян от митнически служители, докато се опитвал да се измъкне от Хонконг и да влезе в граничния град Шенжен. При проверка митническите служители открили, че джобовете на панталоните, с които пътникът е бил облечен, са опаковани с шест платнени торби с шнур и са запечатани с тиксо. „Веднъж отворена, всяка торба съдържаше живи змии във всякакви форми, размери и цветове“, се казва в изявлението на митническите власти.

В изявлението се казва още, че служителите са иззели 104 от влечугите, включително млечни змии и царевични змии, много от които са неместни видове. Видео, разпространено от властите, показва двама гранични агенти, които надничат в прозрачни найлонови торби, пълни с извиващи се червени, розови и бели змии.

Китай е един от най-големите центрове за трафик на животни в света, но властите предприеха строги мерки срещу незаконната търговия през последните години.