0

Е дно дете няма да посрещне Коледа, защото бе убито от токов удар, докато украсявало дома си за празниците.

С наближаването на Рождество и Нова година, започват тревогите около опасността от играчки, бомбички и гирлянди.

За дебнещите инциденти предупредиха и от  Държавната агенция по метрология и технически надзор (ДАМТН), като започнаха нарочни проверки.

ХАЙКА ПРЕДИ КОЛЕДА: Дебнат ни неприятни изненади по празниците!

Трагедията със загиналото момченце се разиграла в Бразилия, информират местни медии.

10-годишният Аугусто Далмаз Бонато почина в ранните часове на тази събота (02/12) в болница Evangelico, което претърпя токов удар от коледна украса. в квартал Ривабем на Кампо Ларго.

Семейството на детето било безсилно да помогне, след като бащата го открива да лежи в безсъзнание в една от стаите на дома им.

Родителите незабавно се обадили за помощ, медицински екип откарал момчето, все още с призвнаци на живот, в болница Evangelico в Куритиба. Аугусто остава хоспитализиран в интензивното отделение до ранните часове на 2-ри декември, но за съжаление не оцелява.

Трагедията разтърсва хората и социалните медии са изпълнени с молитви и съпричастност със загубата на семейството.

Малкият Аугусто бе погребан в неделя.

След този фатален случай в Бразилия се поде вълна от предупреждения да се обърне допълнително внимание на децата, които обичат да помагат на семейството с поставянето на декорации. Включително търсене на насоки за безопасно и правилно инсталиране на светещите играчки и гирлянди.

 У нас инспекторите от ДАМТН ще проверяват за изрядност детски електрически играчки, електрически светлинни гирлянди и пиротехническите изделия, които са най-купувани стоки по Коледа.

Ще се следи за маркировка за съответствие, инструкция за употреба, наименование и адрес на производителя и вносителя, за дефекти, както и за предупредителни текстове, свързани с безопасната употреба на продуктите.