0

С ин се срещна с майка си 42 години, след като бе похитен при раждането от болница в Чили и осиновен от семейство в САЩ. Южноамериканската държава от десетилетия се тресе от скандали, свързани с трафик на деца.

42-годишният Джими Тайдън беше заснет да плаче, докато прегръща биологичната си майка Мария Анджелика Гонзалес по време на първата им среща лице в лице.

'Здравей, мамо. Много те обичам“, чу се да й казва той през сълзи.

Разделеното семейство се събра четири десетилетия по-късно, като отвлечения Джими прегърна четирите си братя и сестри за първи път.

Джими Тайдън, адвокат по наказателни дела от Ашбърн, Вирджиния, бе посрещнат с 42 балона, които символизираха времето, което той е прекарал далече от своите близки. Той бе забелязан да прегръща двама от изгубените си братя - Пабло Лейва Гонзалес и Джонатан Гонзалес.

Адвокатът заведе в Чили и съпругата си Йохана, и двете им дъщери - Еба Джой на 8 години и Бети Грейс на 5.

„Как да прегърнеш някого по начин, който да компенсира 42 години без прегръдки?“, попита похитеният син. Той разказа за първия си разговор със своята майка: „Миджо (сине), нямаш представа за океаните от сълзи, които изплаках за теб. Колко нощи съм била будна, молейки се на Бог да ми позволя да живея достатъчно дълго, за да науча какво се е случило с теб“, казала със сълзи щастливата жена. 

Джими започва да търси истинското си семейство, след като научава от новинарските емисия за осиновени деца, родени в Чили, които се събират със семействата си след години. Така той се обръща към чилийска организацията с нестопанска цел “Nos Buscamos”, която е специализирана в разследването на семейни връзки и събиране на разделени фамилии.

Служителите на НПО-то установили, че Джими Тайдън е роден преждевременно в болница в Сантяго, след което е поставен в кувьоз. На майка му било казано да напусне болницата, а когато се върнала обратно, медиците я заблудили, че синът й е починал, а тялото му изхвърлено.

Служители на организацията “Nos Buscamos” вярват, че Джими е едно от десетките хиляди деца, станали жертва на трафик схемите от 70-те и 80-те години на миналия век по време на управлението на диктатора Аугусто Пиночет.

Благотворителната организация е на мнение, че хиляди деца са били незаконно отнети от семействата им и изпратени по целия свят, за да бъдат осиновени от богати хора, които искат да създадат семейство.

„Истинската е, че тези деца са били откраднати от бедни семейства, бедни жени, които не са знаели как да се защитят“, каза Констанца дел Рио, основател и директор на “Nos Buscamos”.

Джими разкри, че осиновителите му, които отказаха да бъдат интервюирани, също са жертви, тъй като не са знаели, че той е отнет от семейството си.

„Родителите ми са искали семейство, но никога не са желаели това да се случва по този начин“, разказа той. Джими признава още, че е един от малцината късметлии, които успяват да се срещнат с истинското си семейство. Той призова правителството на Чили да разследва подобни случаи.