0

„Животът, който избрахме: Уилям „Големия Били“ Д’Елия и последните тайни на най-могъщото мафиотско семейство в Америка“ разказва историята на малко позната мафиотска група от Пенсилвания и живота й в престъпния свят. 

В нова биографична книга мафиотът Д'Елия разкрива, че е въртял бизнес с Доналд Тръмп, докато бившия президент на САЩ е притежавал хотели в Атлантик Сити през 80-те години. 

Д'Елия, известен с прякора си Големия Били, управлява престъпната фамилия Бъфалино в продължение на десетилетия, след смъртта на главата на семейството Ръсел Бъфалино, който Джон Ф. Кенеди нарича “един от най-безмилостните и могъщи лидери на мафията в Съединените щати”. За Ръсел Бъфалино се твърди, че е толкова уважаван сред останалите мафиотски фамилии в страната, че друго престъпно семейство от Филаделфия го моли да потуши убийствените войни, разразили се по улиците на “Града на братската любов”, но той отказва. Ръсел умира през 1994 г. и Д'Елия оглавява мафиотския клан Бъфалино. 

В новата книга за живота си Д'Елия разказва за срещите си с Тръмп пред криминалния журналист Мат Бъркбек, който вече е познат на любителите на мафиотски четива с романа си “Тихият дон”, посветен на предшественика на Големия Били - Ръсел Бъфалиано. 

Според написаното от Мат Бъркбек Големия Били твърди, че през 80-те Тръмп е изглеждал, точно както сега по телевизията - арогантен човек, който не държи на думата си. Мафиотът и бизнесменът влезли в контакт по времето, в което Тръмп държал три луксозна хотели в Ню Джърси. Тръмп не желаел и адвокатите му да го правят сделки с престъпните фамилии, като сам уговарял аферите си с гангстерите, твърди Мат Бъркбек в биографията на Д'Елия. И още … по време на преговори, които включвали дялово участие в имоти, притежавани от Тръмп, той принудил мафиотския клан да закупи голям брой от книгата му „Изкуството на сделката“, като част от пазарлъците. 

“Големият Били е трябвало да купи 5 000 или 10 000 копия от книгата на Доналд Тръмп за сумата от 100 000 долара, за да повиши рейтинга й в класацията за бестселъри”, обяснява журналиста. 

Самият Д'Елия пък разкрива, че бившият президент успял да уговори отстъпка от 1 милион долара за хотел “Тръмп Плаза” след игра на ези-тура с братята Бари и Кен Шапиро от Филаделфия. Двамата братя, които били собственици на имота и искали за него 8 милиона долара, но Тръмп заявил, че има само 7 милиона. Тогава Бари Шапиро му предложил да хвърлят монета, за да решат проблема с липсващия милион. Бари Шапиро, който в момента е на 85-години потвърди тази невероятна история за придобиването от страна на Тръмп на техния имот в Атлантик сити. „Дадохме му 15-годишна ипотека и той я изплати, заяви Шапиро.

Говорителят на предизборния щаб на Тръмп Стивън Ченг обаче оспори твърденията на пенсионираните мафиоти, като посочи, че "няма да уважи с отговор въпрос за книга, която принадлежи на кошчето за боклук в раздела за художествена литература", пише FoxNews. 

Уилям „Големият Били“ Д’Елия не спира дотук с разкритията си. Той твърди още, че по това време Доналд Тръмп е предложил на Майкъл Джексън 1 милион долара, за да пее в един от неговите хотели, на Краля на попа отказъл. 

Днес Д’Елия е оставил мафиотския живот в миналото и се наслаждава на старините си, след като излежа 5 години в затвор по обвинение за пране на пари, заговор и манипулиране на свидетели.