0

В сички харесват кралските сватби, дори те да се случват на стотици хиляди километри. Високи гости, стилни тоалети, великолепни зали и, разбира се, най-красивата жена - булката, която е внимателно подготвяна за специалния ден месеци наред. Обичайно тези брачни церемони се провеждат в рамките на един ден, но някой управници не са на това мнение. 

Този месец светът ще стане свидетел на уникална сватба в далечна страна, която ще продължи не един, не два, а цели девет дни. На дълга и зрелищна венчавка брунейският принц Абдул Матин и годеницата му Аниша Росна бинти Адам ще се врекат в вярност. 

32-годишният Абдул Матин сподели вълнението си от предстоящата сватба със своите над 2 милиона последователи в мрежата, като пусна фотос заедно с Аниша. 

Сватбеното тържество ще е първото от рода си за 2024 г. и три брак в семейството, след като преди година двете сестри на принца се омъжиха.Според официалното съобщение тържествата ще започнат на 7 януари и ще завършат на 16 януари. 

Младият принц на Бруней е истинска сензация в социалните мрежи, където демонстрира охолния си живот. Не е ясно при какви обстоятелства Абдул се е запознал с Аниша, но тя не е непозната за кралския двор. Тя е дъщеря на един от съветниците на султана. Аниша и Абдул имат романтична връзка от няколко години. 

Бащата на младоженеца брунейският султан Хасанал Болкиах е един от най-богатите мъже на света, като състоянието му се оценява на около 30 милиарда долара.