0

Р уският президент Владимир Путин е готов да спре войната в Украйна с договорено прекратяване на огъня, което да признае сегашната линия на бойното поле. Информацията е споделена от руски източни за агенция „Ройтерс”. Те допълниха, че руският държавен глава е готов да продължи да се бие, ако Киев и Западът не реагират.

Трима от източниците, запознати с дискусиите в обкръжението на Путин, заявиха, че руският лидер е изразил пред малка група съветници разочарованието си от опитите, които според него са подкрепяни от Запада, да се осуетят преговорите и от решението на украинския президент Володимир Зеленски да откаже преговори.

"Путин може да се бори толкова дълго, колкото е необходимо, но е готов и за прекратяване на огъня - да замрази войната", каза друг високопоставен руски източник, който е работил с Путин и е запознат с разговорите на най-високо ниво в Кремъл. Източниците обаче заявиха, че Путин по-скоро би използвал сегашната инерция на Русия, преди да прекрати войната. Те не коментираха пряко новия министър на отбраната.

Путин бил на мнение, че има достатъчно успехи във войната досега, за да продаде победата на руския народ.

*Източник: NOVA