1

П редседателят на българското дружество в Струга - Бекир Кадриески, е станал обект на поредния престъпен акт на омраза срещу сънародниците ни в Република Северна Македония.

Българинът е нападнат от 3-4 местни в заведение в Струга. Биячите го атакували с викове: „Мръсен българин!“. Удрян и ритан многократно, сънародникът ни е пострадал сериозно. В момента е в болницата в Струга. Твърди се, че е оставен сам в стая без лекарски надзор, има затруднения с дишането и болки по тялото.

„Познавам Бекир лично и е кротък и добър човек и никому не мисли зло, стореното днес е отвратителен акт на омраза, който трябва да бъде ОСТРО осъден и заклеймен от България и да използваме всички механизми и чрез Европа да окажем въздействие това да не се случва отново“, пише във фейсбук профила си Боян Донев, който пръв извести за случая.

Това е поредно посегателство срещу македонски българин. По сходен начин на 19 януари бе пребит и секретарят на българския клуб „Цар Борис III“ в Охрид Християн Пендиков. Единият нападателите бе разкрит и в момента срещу него тече дело в Основния съд в Охрид.