0

Е дин човек почина и десетки други се разболяха на фона на епидемия от Ешерихия коли, свързана с бургерите във веригата за бързо хранене McDonald's. 

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ заявиха, че 49 души в 10 щата са се разболели от същия щам на смъртоносната бактерия, която убива един на всеки пет страдащи.

Десет от пациентите са хоспитализирани, включително дете, което е получило животозастрашаващо увреждане на бъбреците от инфекцията. Загиналият е възрастен мъж в Колорадо, предава Fox News. Всички засегнати пациенти са яли в McDonald's, преди да се разболеят, и повечето от тях специално споменаха, че са поръчали популярния бургер Quarter Pounder от веригата.

Разследващите смятат, че засегнатата съставка е или нарязан лук, или телешко месо. McDonald's премахна и двата артикула от магазините в засегнатите щати, докато разследването продължава. Веригата каза, че нейните Quarter Pounders - купувани от 110 000 американци в САЩ всеки ден - може временно да не са налични в някои щати.