1

М оделката организира голи вегански партита с куп непознати. Частните сбирки са наречени The Füde Dinner Experience. След като Чарли Ан Макс, чиято е идеята, одобри гостите. Те се събират, за да се насладят на „освобождаващо пространство, което празнува най-чистото ни аз чрез готвене на растителна основа, изкуство, голота и любов към себе си.“ 

Удоволствието струва $88, а домакинът започва да предлага услугата още през 2020 година. Вечерите първоначално били само с покани, но по-късно започнали да идват и хора, които са чували за тях от социалните мрежи или други места. "Поканите" се разпродавали много бързо, заявява Чарли пред The New York Times, и съвсем скоро тя започнал да получава запитвания от цял свят.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thefudeexperience

Всяко подобно събитие си има тема. За последната вечеря в Ню Йорк тя била „Приемане на вашите вътрешни ритми: за да може хората да се свържат с техните менструални цикли“. „След цял час успокояващо дишане и бавни движения, жените се събрали около масата за хранене, покрита с коприна, сухи цветя и чаши с форма на дупе, и обсъждали менструацията си“, пише The New York Times.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thefudeexperience

Обикновено по време на „голите“ събития гостите се събличат веднага след като пристигнат, като за целта няма специална съблекалня, а само стойка за дрехи и закачалки отстрани. За различните хора желанието да присъстват е продиктувано от различни причини – някои искат да се чувстват по-свързани със собствените си тела, докато други искат да създадат нови приятелства с хора също толкова освободени като тях. Обикновено възрастта на гостите е от 20 до 60 години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thefudeexperience

“Голите“ събития не са само за жени, но за да присъстват мъже, те трябва да са препоръчани от предишни гости. Всички потенциални присъстващи трябва да попълнят формуляр, обяснявайки защо се интересуват. Във формуляра също така се пита за всякакви диетични ограничения и дали кандидатът е участвал в „каквито и да е инциденти, които биха могли да се считат за неподходящи или неуважителни по време на голо или полуголо събитие“.

Повечето кандидатури биват одобрявани казва Чарли Ан Макс, стига да не сте „някой страховит тип, който е намерил по някакъв начин моя Instagram.“

Акаунтът на събитията в Instagram съществува от 2020 година, но идеята на Чарли датира от 2014 година, когато тя и нейните съквартирантки решили да се съблекат в апартамента им в Бруклин и да прекарат времето си заедно по този начин.