0

Г робница в близост до мястото на последния покой на холивудската актриса Мерилин Монро бе продадена на търг за 195 000 долара, съобщава ВВС.

Мястото вече принадлежи на технологичният инвеститор от Бевърли Хилс Антъни Джабин, който заяви пред медията, че "винаги е мечтал" да бъде до Монро. Гробницата е близо и до криптата на основателя на Playboy Хю Хефнър, който през 1992 г. купува хранилището до това на Монро.

Блондинката умира през 1962 г. на 36-годишна възраст. Приживе тя се е снимала в някои от най-големите холивудски филми за своето време, като "Джентълмените предпочитат блондинки", "Някои го харесват горещо" и "Как да се омъжиш за милионер".

След трагичната си смърт Норма Джийн, както е истинското й име, продължава да бъде обект на очарование за мнозина. Преди година отново нейни предмети бяха продадени заедно с бивши вещи на Хефнър на търг, озаглавен "Икони".

Колкото до бизнесменът Джабин - според ВВС той закупил и бански костюм, принадлежал някога на Монро, както и старото легло на Хефнър.

Сред другите забележителни предмети, продадени на скорошния търг, бе и използвано червило, принадлежало на актрисата, което срещу 65 000 долара вече има нов собственик.