0

Б ългарка е държала възрастния си италиански съпруг затворен в гаража и го хранела като куче в град Пиаченца, съобщи в. „Република“.

73-годишният италиански пенсионер е инвалид, който бил изгонен от семейството си да живее в ниша от няколко метра в гаража на къщата в покрайнините на Пиаченца. Съседи се обадили в полицията, тъй като чували непрекъснати стонове и тропане, идващи от приземния етаж на къщата. Полицаите, които пристигнали на място, почти не повярвали но очите си от това, което заварили.

Тормоз

Входната врата на гаража се заключвала отвън с резе. Вътре полицаите открили 73-годишния мъж да лежи на единично легло с целофаново покривало. До него имало електрическа печка и метални купи за храна на кучета с остатъци от консерви вътре. Тънка преграда осигурявала достъп до тоалетна с нещо като душ. Нямало и следа от мивка.

Мъжът е откаран в болница в състояние на объркване. От доста време той имал сърдечни проблеми и можел да се придвижва само с инвалидна количка.

Преди години италианецът се оженил за българка. Сега тя е на 57 г., в семейството живеят 37-годишният й син и 78-годишната й майка.

Арест

Синът на българката, който бил вкъщи при пристигането на полицията, веднага бил задържан. Майката и бабата също се озовали в полицията. Синът е оставен в ареста. Тече разследване и срещу тримата за отвличане и малтретиране. Управлението на пенсията на мъжа, която съпругата му събирала редовно всеки месец, е под контрола на прокуратурата в Пиаченца.

Причините за това зверско отношение към възрастния болен мъж все още се изясняват. Според разследващите той е живял поне два месеца в този домашен затвор, създаден в гаража на приземния етаж, където обаче грижливо е бил паркиран мерцедес седан, собственост на доведения син.