0

Г рупа настървени момичета смляха от бой бакшиш. Това стана ясно от видео, качено в "Х" (Twitter). На него се вижда как три млади момичета се нахвърлят и повалят на земята таксиметров шофьор. На кадрите се вижда ясно как агресивните девойки млатят мъжа с ръце, юмруци, ритат го и от време на време го халосват с дамска чанта.

Побоят е от малките часове на нощта на 31 май. Инцидентът е станал в испанския град Санта Колома де Граманет в автономната провинция Каталуния.

На видеото се вижда още как момичетата подгонват шофьора и яростно му се нахвърлят, а той всячески се опитва да им се изплъзне, но бързо бива обграден от тях. В един момент той дори пада на улицата, повален от няколко по-силни удара. По същото време, докато приятелките ѝ налагат шофьора, четвърто момиче рита автомобила и опитва да счупи страничното огледало.

От синдиката на таксиметровите шофьори в Каталуния заявиха, че това е поредното недопустимо посегателство срещу техен колега, чиито мотиви за нападението са неизвестни. Оттам уточниха, че каквото и да е провокирало агресията им, това не е причина „да го линчуват“.

Нека всеки си мисли каквото си иска, но е видно, че таксиметровият шофьор е абсолютно беззащитен, особено през нощта, където изглежда е модерно да ни бият, допълват още от синдиката.

От полицията в града съобщиха за в-к „Ел Периодико“, че не са постъпвали жалби от нито един от участниците в клипа.

От таксиметровата компания, чийто служител е бил нападнат, още веднъж подчертаха, че ще продължават да настояват в купетата да бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, писа Novini.bg.